Σχετικά

Ο εκδοτικός οίκος «Έλξευσις» αποτελεί τμήμα του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλξευσις» με ιδρυτή και πρόεδρο κ Κυριάκο Κυτούδη, κι έχει ενεργό δράση από το 2018.

Όραμα και στόχος του Ινστιτούτου και κατ’ επέκταση του εκδοτικού οίκου είναι η ανάδειξη, προώθηση και διάδοση με κάθε μέσο του ελληνικού πολιτισμού σε κάθε γωνιά της γης. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό να αποδώσουμε έναν φόρο τιμής στην ελληνική παράδοση και στο ελληνικό πνεύμα, που γαλούχησε χιλιάδες γενιές και με τον πλούτο της συνεχίζει μέχρι και σήμερα, να σφυρηλατεί πολιτισμένους ανθρώπους. Συνεπώς, οτιδήποτε προάγει την κριτική σκέψη, την γνώση και την πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου είναι για μας αυτοσκοπός.

Οι εκδόσεις «Έλξευσις» καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα βιβλίων με έμφαση στην ποίηση και γενικότερα στην λογοτεχνία, με βαθύ αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τους αναγνώστες και υψηλά κριτήρια αισθητικής και ποιότητας. Επιθυμία μας είναι τα βιβλία που εκδίδουμε να διαβάζονται από όλες τις ηλικίες, και να ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς αναγνώστες προσφέροντας τους την ποιότητα, διαχρονικότητα, καλλιέργεια και συγκίνηση που οφείλει να έχει ένα καλό βιβλίο. Για τον λόγο αυτό οι συνεργάτες μας που αξιολογούν τα έργα, είναι βαθιά καταρτισμένοι με αφοσίωση στην σωστή γνώση, με διορατικότητα και κριτικό πνεύμα, βοηθώντας στην ανάδειξη νέων συγγραφέων που θα αφήσουν το στίγμα τους στην πνευματική κληρονομιά της Ελλάδας, αλλά και όλου του κόσμου.

Οι εκδόσεις «Έλξευσις» σε συνεργασία με την πολιτιστική – καλλιτεχνική ομάδα του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλξευσις» διοργανώνει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρουσιάσεις βιβλίων, αφιερώματα σε παλιούς και νέους συγγραφείς, θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα στην διαλεκτική γλώσσα και πολιτισμό κ.α. με σκοπό την ενημέρωση, ψυχαγωγία και προβληματισμό του κοινού, με θέματα επίκαιρα και διαχρονικά, αλλά και την ανάδειξη του πνευματικού πλούτου πρωτίστως της Ελλάδος. Όλες οι δράσεις έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα ευαισθητοποιώντας τον κοινό νου, για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Ορόσημο των εκδόσεων «Έλξευσις» είναι η έκδοση του ποιητικού έπους του Κυριάκου Κυτούδη «Ελιαμιάδα», που είναι υποψήφιο για το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019.

Κάναμε λοιπόν την αρχή ενός κεφαλαίου που θ’ αφήσει ιστορία στα γράμματα, στις τέχνες και στον πολιτισμό αυτού του τόπου, με όχημα το βιβλίο.

Οδηγίες για συγγραφείς

Στις εκδόσεις «Έλξευσις» ενδιαφερόμαστε και για νέες συνεργασίες με νέους συγγραφείς. Γι αυτό θα χαρούμε πολύ να διαβάσουμε το έργο σας και να είμαστε αρωγοί στα πρώτα συγγραφικά σας βήματα με ενδιαφέρουσες προτάσεις. Στείλτε μας το έργο σας, κι ελάτε να γνωριστούμε από κοινού, και να κουβεντιάσουμε τους τρόπους έκδοσης, προβολής και πώλησης του βιβλίου σας. Σεβόμενοι τα πνευματικά δικαιώματα των δημιουργών, σας παροτρύνουμε πριν την αποστολή να κατοχυρώσετε το έργο σας.

Η διαδικασία υποβολής του έργου σας είναι η εξής:

  • Στέλνετε αντίγραφο του έργου σας ταχυδρομικά, το οποίο θα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένο και όχι χειρόγραφο.
  • Μαζί με το έργο σας, θα εσωκλείετε ένα σύντομο βιογραφικό, τα στοιχεία επικοινωνίας σας (ηλεκτρονική διεύθυνση & τηλέφωνο) καθώς και μια περίληψη του έργου.Αποστέλλονται στην διεύθυνση:
    Εκδόσεις «Έλξευσις»
    Γαλλίας 73 / Τ.Κ. 38221 / Βόλος
  • Όλα τα ανωτέρω τα στέλνετε και σε ψηφιακή μορφή στο e-mail: [email protected]

Το έργο σας θα μπαίνει σε διαδικασία αξιολόγησης από τους συνεργάτες μας εφόσον έχει παραληφθεί ταχυδρομικά. Με το πέρας το αργότερο τριμήνου, ενημερώνεστε για την πορεία του έργου σας, για την έκδοσή του ή όχι. Τα έργα που έχουν αξιολογηθεί δεν επιστρέφονται.