Ο Κυριάκος Κυτούδης, γεννήθηκε στο Μεγάλο Μοναστήρι Λαρίσης το 1961 και ζει μόνιμα στον Βόλο.

Είναι ανάμεσα στους κορυφαίους Έλληνες Σχεδιαστές Βιομηχανικών Έργων με πολλά μεγάλα έργα στο ενεργητικό του σε Ελλάδα και εξωτερικό και με εξειδίκευση, στην Ελληνοποίηση Προϊόντων. Παράλληλα είναι Υπνοθεραπευτής, κάτοχος Master Hypnotist Graduate  Enrollment, και Μέλος της Εθνικής Ένωσης Υπνωτιστών Αμερικής και των Ελλήνων Υπνωτιστών.

Με την ποίηση ασχολείται από τα 16 του χρόνια. Έχει Bachelor στην Ελληνική Λογοτεχνία και Ποίηση και Master & Διδακτορικό στην ποίηση από την Διεθνή Ακαδημία Τέχνης (International Art Academy). Είναι Διδάκτωρ Ποίησης της International Art Academy & του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού «Έλξευσις» διδάσκοντας, συγκεντρωτικά όλη την ιστορία και τις τέχνες της ποίησης από τον Όμηρο μέχρι σήμερα, ενώ η σχετική μελέτη του «Άπαντα,  Περί των τεχνών της Ποιήσεως» είναι έτοιμη προς έκδοση το 2019.

Πολυβραβευμένος, μεταξύ άλλων βραβεύτηκε το 2011 με το 1ο Παγκόσμιο Βραβείο Ποίησης στην Ελληνική Ποίηση από την Διεθνή Ένωση Τιμημένων Ποιητών (UPLI), ενώ έχει λάβει και το 1ο Διεθνές βραβείο ως ο καλύτερος Διδάκτωρ ποίησης για το έτος 2013, από την International Art Academy και ακόμη, υποψήφιος για το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019

Το έργο του «Ίτε Παίδες Ελλήνων» που εμπεριέχει ποίηση, μεταξύ άλλων και στην αρχαία Δωρική, καταχωρήθηκε από το Αρχείον Τσακωνιάς στην πολιτιστική τους κληρονομιά. Επιπλέον, βραβεύτηκε από την ΠΟΣΑΡ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας) για την προσφορά του στον πολιτισμό μέσω της διαλεκτικής ποίησης για πρώτη φορά παγκόσμια στο ιδίωμα της Ανατολικής Ρωμυλίας – Βόρειας Θράκης, με το βιβλίο του «Ουαλιά μι Ουμούτ» (Φωνή μ’ ελπίδα).

Είναι Μέλος της Πανελλήνιας  Ένωσης Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Κύπρου, του World Poets Society (W.P.S.), του Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών Θεσσαλίας, του Κέντρου Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, Επιτροπών αξιολόγησης λογοτεχνικών διαγωνισμών, του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος Χριστίνα Αποστόλου της Κύπρου και Δ.Σ. Ιερού Ιδρύματος Ανατολικορωμυλιωτών «Η Αγία Τριάδα». Ακόμη, είναι Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελληνικού Πολιτισμού  «Έλξευσις».

Εργογραφία: Ποιητικές συλλογές – Θεατρικά έργα – Πεζογραφία

Ποιητικές Συλλογές:

 1. Έχω ένα όνειρο
 2. Επί γης ειρήνη
 3. Ας ποιήσουμε
 4.  Τα Ελεγεία της ψυχής
 5. Περίπατος δημιουργίας
 6. Ουαλιά μι ουμούτ΄(Φωνή μ’ ελπίδα) Ποίηση στο ιδίωμα της Ανατολικής Ρωμυλίας
 7. Ζωγραφίζοντας με τις λέξεις (ποίηση και ζωγραφική)
 8. Ίτε παίδες Ελλήνων (ποίηση σε διαλέκτους και γλωσσικά ιδιώματα απ’ όλην την Ελλάδα)
 9. Ρεπό (Κουαρτέτα & Μονόλογοι)
 10. Ενός λεπτού σιγή
 11. Ελιαμιάδα (Ποιητικό έπος, με 12.138 ομοιοκατάληκτους στίχους, με 9 ραψωδίες σε Ομηρικό μέτρο) υποψήφιο έργο για το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2019


Θεατρικά έργα: 

 1. Μάνα μου Ελλάς (γραμμένο στο ρεμπέτικο γλωσσικό ιδίωμα)
 2. Η πρόβα


Πεζογραφία:

 1. Το μονοπάτι της ευτυχίας – Διήγημα

Ακόμη, έχει γράψει πάνω από 2.500 τραγούδια, από τα οποία αρκετά έχουν μελοποιηθεί. Επιπλέον έχει συμμετάσχει: στην Παγκόσμια Ποιητική Ανθολογία Τιμημένων ποιητών (World Poetry 2011), στο 5ο Φεστιβάλ Ποίησης για τον Πολιτισμό και την Ειρήνη (Ελληνικά / Ιταλικά), στην ποιητική ανθολογία «Ποίηση και Ζωγραφική» (Θεσσαλονίκη 2009 και Βόλος 2011) / στην ποιητική συλλογή «Μέτρον Άριστον» (ποίηση σε όλες τις στιχουργικές μορφές και ποιητικά μέτρα) και σε αρκετές ακόμη ανθολογίες.

Άρθρα του και ποιήματα του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα πολιτιστικά περιοδικά όπως: / Pirene’s Fountain / Greekpoetry / Λογοτεχνικές Μικρογραφίες / poiein Λογοτεχνικά Επίκαιρα / Ποίηση και πολιτισμός / Vakxikon / Pteroen / O Faros / Glart κα.

Έχει δώσει πλήθος διαλέξεων και ημερίδων με θέματα όπως: η Παγκόσμια ιστορία της ποίησης – Η τέχνη της γραφής και της απαγγελίας – Αρχαίες μορφές της ποίησης – Αναφορικός και ποιητικός λόγος – Οι τέχνες της ποίησης – Η φιλοσοφία στην ποίηση – Αρχαιογνωσία και Αρχαιογλωσσία – Ποίηση και μελωδία – Ποίηση και ηθική – Η ποίηση στα γλωσσικά διαλεκτικά ιδιώματα – Ποίηση και φιλοσοφία – Παγκόσμια ποίηση και ποιητές – Καταραμένοι ποιητές κα.

Η προσφορά του στον ελληνικό πολιτισμό, τα γράμματα και τις τέχνες είναι πολυετής καθώς, εκτός από την συγγραφή επί σειρά ετών διοργανώνει, συντονίζει και παρουσιάζει πολιτιστικές εκδηλώσεις, αφιερώματα σε μεγάλους ποιητές, μουσικοποιητικές παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων, μουσικοποιητικές παραστάσεις σε διαλέκτους και γλωσσικά ιδιώματα όπως: Κρητική λογοτεχνία και ποίηση – Κυπριακή λογοτεχνία – Λογοτεχνία και Ποντιακή ποίηση – Ποίηση των Ρομάνι – Ποίηση στην Βυζαντινή & Λόγιο γραμματεία – Αρχαία Ελληνική ποίηση κα., θεατρικές παραστάσεις, και στο ρεμπέτικο γλωσσικό ιδίωμα κ.α. Σημειωτέον είναι, πως όλες οι εκδηλώσεις του έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς όλα τα έσοδα, πηγαίνουν προς οικονομική ενίσχυση ευαγών ιδρυμάτων.

Επιρροές: Αρχαία ελληνική λογοτεχνία και γραμματεία / Ομηρικά έπη / Βυζαντινή και Λόγιος γραμματεία / Κρητική λογοτεχνία / Επτανησιακή σχολή / Ρομαντισμό και Παρνασσισμό / Δημώδη ποίηση / Διαλεκτική γραμματεία / Σολωμός / Παπαδιαμάντης / Παλαμάς / Καζαντζάκης / Σεφέρης / Ελύτης / Ρίτσος και: Dante Alighieri / T. S. Eliot / Virgilio / Neruda / Baudelaire / Lorca / Mallarme / Milosz / Rimbaud / Oscar Wilde / William Shakespeare κ.α.

Κυριάκος Κυτούδης

Γαλλίας – 73  / Τ. Κ. 38221 / Βόλος / Ελλάδα

www.elxefsis.com

email: [email protected]  / τηλ. +30 24210 20038 / +30 697 560 5183